23/4/17

Cocina noruega: crema agria con embutidos

Ingredientes:

5 dl de crema agria
2 dl de harina
5 dl de leche

Cocer la crema durante 4-5 minutos. Añadir la mitad de la harina y remover con alegría para que no se formen grumos. Dejar cocer hasta que la grasa de la crema empiece a condensarse. Retirar la grasa. Después añadir el resto de la harina y mezclar bien. Añadir la leche sin dejar de remover y rectificar con sal.

Se sirve con azúcar y canela, y se come junto con embutidos.




Ingredienser

    5 dl sæterrømme
    2 dl hvetemel
    5 dl H-melk
   

Kok opp rømmen i 4-5 minutter. Sikt i halve mengden av melet og rør kraftig så det ikke klumper seg. La det koke til fettet fra rømmen skiller seg ut. Ta vekk fettet. Etterpå sikter du inn resten av melet og blander det godt inn. Spe inn melken mens du fortsatt rører godt og til slutt smaksetter du med salt.

Serveres gjerne med sukker og kanel, og spises sammen med spekemat.